VÄLKOMMEN TILL LUNDS DANS- OCH MUSIKALGYMNASIUM!

Letar du efter ett estetiskt program där du kan utvecklas maximalt inom inriktningarna dans eller musikal? Då har du hittat rätt. Vår skola är ett dansgymnasium och musikalgymnasium för dig som menar allvar. Utbildningarna är riksrekryterande spetsutbildningar och vi har elever från hela landet som brinner för sång, dans och teater.

På denna sida finner du all information om skolan och våra utbildningar. Har du några frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa 046-240 05 05 eller skriva till info@dansomusikal.se.Gymnasiemässa, Öppet Hus och Skuggning
Den 14 och 15 november kan du träffa oss på Lunds Gymnasiemässa. Söndagen den 23 november har vi Öppet Hus på skolan mellan klockan 11 och 15.
Om du är nyfiken på skolan och vill "skugga" en elev är du välkommen på våra besöksveckor, vecka 48 och 49. Du bokar en "skugg-plats" genom att skicka ett mejl till info@dansomusikal.se. Glöm inte att ange om du är mest intresserad av vår dansutbildning eller vår musikalutbildning.

(Uppdaterat 2014-11-12 15:39 av Ingrid Norrgren)

Ny hemsida
Vi arbetar för närvarande på att ta fram en ny hemsida. Förhoppningsvis kommer du inom en inte alltför lång framtid att kunna ta del av en uppfräschad sida bland annat med mer rörliga bilder från vår verksamhet.

(Uppdaterat 2014-11-11 16:31 av Ingrid Norrgren)

Nya stipendier till fd elever
Nu utlyser vi nya stipendier till tidigare elever som fortsätter på högre utbildning inom dans eller musikal. Totalt är stipendiesumman denna gång på 15.000 kronor fördelat på tre stipendier. Om du är intresserad av att söka stipendium från skolan, ska du maila oss på info@dansomusikal.se så skickar vi ansökningsblanketten till dig!
Du ska ha sökt stipendiet senast den 1 december. Vilka som får stipendierna meddelas senast den 1 januari, och pengarna betalas ut senast den 15 januari.

(Uppdaterat 2014-10-28 13:44 av Ingrid Norrgren)

Spännande läsår!
Vi ser fram emot ett spännande läsår på Lunds dans- och musikalgymnasium! Våra elever kommer under året att delta i ett antal scenproduktioner i samverkan med utomstående arrangörer.
Först ut är musikaltvåorna som utgör ensemble i Helsingborgs Stadsteaters uppsättning av den nyskrivna musikteaterversionen av Pelle Erövraren. Premiär i Helsingborg blir det den 13 september.
Under året följer sedan danstvåorna i samverkan med Pipedream Production i Charles Dickens En julsaga. Vi hinner även med Luciakonsert i Domkyrkan under hösten. Vårens största begivenhet blir utan tvekan slutproduktionen i årskurs tre i samverkan med Julius produktion musikalen Hair på Nöjesteatern i Malmö - Let the Sunshine in!

(Uppdaterat 2014-08-20 14:49 av Ingrid Norrgren)