Boende

Om du vill flytta till Lund för att kunna gå på Lunds dans- och musikalgymnasium så hjälper vi dig med att förmedla kontakter till personer som hyr ut rum. Skolan äger också en villa med sju sovrum där elever i årskurs ett kan bo. Ett rum i villan kostar mellan 2650:- och 3350:- per månad i tio månader.

Efter våra första antagningsprov i mars skickar vi ut information om boende till alla sökande som ser ut att komma in på skolan och som har behov av ett boende i närheten för att kunna börja hos oss.

Om du söker någon av våra estetiska spetsutbildningar och om du behöver flytta, har du rätt att utöver studiebidraget även få inackorderingstillägg från CSN. 

Observera att eleverna på Estetisk Dans och Estetisk Musik (musikal) inte är berättigade till stöd till boende i form av inackorderingstillägg från CSN, så det är alltså bra om du bor på rimligt pendlingsavstånd från Lund om du vill gå just dessa  utbildningar. För dig som kommer från andra delar av landet är det alltså bättre att söka till våra estetiska spetsutbildningar inom dans eller musikal.

Med tanke på att vi har så många elever som inte bor hemma, så är skolan öppen till 19.00 eller 20.00 på vardagar. Man kan alltså stanna kvar i skolan och öva, plugga eller bara umgås och kanske laga kvällsmat tillsammans i elevköket.

Läs även hur Mersinas gymnasieval gick till innan hon flyttade från Åland till Lund: 
”Jag började på ett gymnasium på Åland, en naturvetenskaplig linje. Redan efter en dag så kändes det fel och jag trivdes inte. Två veckor senare hoppade jag av, började jobba istället. Under tiden som jag arbetade funderade jag mycket på min framtid gällande vad jag skulle välja för utbildning. Min bästa kompis och jag kollade igenom gymnasium.se på olika linjer. Från ingenstans klickade det till: ”Men man kan ju gå på dansgymnasium, det finns ju faktiskt i Sverige!”. Då hade jag dansat under 10 år och visste inget annat, dansen gjorde mig lycklig och att bara få dansa och utvecklas så mycket som möjligt var en dröm. Jag blev så lycklig av tanken att jag började gråta, och kollade genast upp olika skolor, och hittade tre stycken. En i Östersund, som inte alls höll kraven jag hade för att kunna utvecklas, den andra fanns i Södertälje, som visserligen var en bra utbildning, men kände mig inte hemma. Och den tredje var utbildningen i Lund, vars hemsida och reklam var väldigt seriösa. Jag förföljde LDMG på Youtube och Facebook; blev kär i skolan mer och mer. Eleverna var otroliga. På audition hade vi nummerlappar på bröstet, medan vi darrande framförde alla nya dansfraser vi fått av främmande lärare. På en dag var jag såld! Och jag har aldrig gjort ett bättre val i hela mitt liv. Idag är lund mitt nya hem.” – Mersina D15

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 – 240 05 05                          Epost info@dansomusikal.se

Följ oss på  facebook
Image