Utbildningar

Drömmer du om en framtida karriär på scenen? Vi tar dina drömmar på allvar!

Vår estetiska spetsutbildning med inriktningen dans är uppbyggt för att ge en så bred träning i olika dansstilar som möjligt. Detta för att möta dagens efterfrågan på dansartister som kan arbeta inom flera olika fält; musikal, danskompani, reklam, musikvideos, film och TV. Under dina tre år hos oss får du framför allt träning i balett, jazz, modern dans och street.

På den estetiska spetsutbildningen med inriktning musikal utbildas du med inriktning på att bli en bred artist som behärskar tre av scenkonstens huvudinriktningar sång, dans och teater. En komplett verktygslåda med uttryck för dig som vill utforska scenens alla möjligheter.

Utbildningen ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Genom det individuella valet kan du profilera dig med ytterligare dansträning, sång- och teaterträning eller läsa ytterligare teoretiska kurser för att få bredare högskolebehörighet och högre meritpoäng.

Nytt för i år är att vi även erbjuder ett antal platser på det vanliga estetiska programmet med inriktning dans, vilket erbjuder förstärkta möjligheter till anpassningar efter mer individuella önskemål om programinnehållet.

Till läsåret 18/19 erbjuder vi även möjligheten att läsa ett vanligt estetiskt program med musikalinriktning på Lunds dans- och musikalgymnasium.

Sturkturplan per inriktning: 

Estetisk spetsutbildning Dans

Estetisk spetsutbildning Musikal

Estetisk Dans

Estetisk Musik (musikteater)

Är du nyfiken på vår skola? Skugga en elev och kom på Öppet Hus! Läs mer här.

Skolans produktioner under läsåret 17/18:

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 – 240 05 05                          Epost info@dansomusikal.se

Följ oss på  facebook
Image