We Will Rock You!

Musikalen WE WILL ROCK YOU utspelar sig i en dystopisk framtid utan visioner, drömmar eller rockmusik. Ett fåtal färgstarka rebeller som kallar sig “bohemerna” dyker upp för hålla legenden vid liv om en tid då man gjorde sin egen musik och för att återinföra rocken. Musikalen utspelar sig 300 år fram i tiden och i denna framtid är Killer Queen drottning. Hon kräver att hennes GaGa-kids lyder henne, bär likadana kläder och endast lyssnar på hennes datorgenererade musik.
I denna framtidsdystopi är rockmusiken bortglömd och i vår version är all kultur förbjuden - musik, dans, teater, konst och all form av individualism. Våra hjältar Galileo och Scaramouche hjälper bohemerna i kampen att rädda kulturen, det fria tänkandet och den bortglömda rocken!

WE WILL ROCK YOU är en rockmusikal som baserar sig på låtar av det brittiska bandet Queen och som är uppkallad efter bandets låt med samma namn. Musikalen är skriven av den engelske komikern och författaren Ben Elton i samarbete med Queen-medlemmarna Brian May och Roger Taylor.

Vår elever ur årskurs i både dans- och musikallinjen arbetar med detta projekt under hela sitt sista år på LDMG.

Spelas på Lunds Stadsteater i juni 2021 - utan publik

  Följ elevernas arbete med produktionen på Instagram  !

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image