Samarbetspartners

Under de år som vi drivit skolan har vi utvecklat ett brett nätverk av kontakter inom vår bransch. Våra elever erbjuds kontinuerligt praktikmöjligheter på Skånes mest framträdande scener för underhållning och scenkonst. På Malmö Opera har våra elever deltagit i förställningar som Jesus Christ Superstar, Les Misérables och Miss Saigon. På Nöjesteatern har elever praktiserat i Cats, Pippi Långstrump och Hair. I uppsättning av Hair var det för övrigt skolan som ansvarade för hela det konstnärliga arbetet och roller och ensemble utgjordes helt och hållet av skolans elever. Uppsättningen var en samproduktion mellan skolan och Julius Produktion.

På Malmö Konserthus har vi deltagit i Nallekonserter och musikalkonserter. En annan kulturaktör som vi har ett givande samarbete med är Helsingborgs Stadsteater där man kunnat se våra elever i Nils Holgerssons underbara resa, Pelle Erövraren, Mio min Mio och till våren 2020 i Äppelkriget och det är våra musikaltvåor som kommer att äntra scenen i detta samarbete.

Våra danstvåor har utgjort dansensemble i flera julshower på Glasklart. Samarbetat med Glasklart är en upprepning av 2013 och 2015 års givande samarbete där våra dansare fick utforska tillfället att stifta närmare bekantskap med showdansarnas arbetsmiljö.

En annan återkommande och uppskattad samarbetspartner är Skånes Dansteater som vi har olika typer av utbyte med varje år. Skånes Dansteater är en viktig länk för våra elever för att lära känna arbetsmiljö och rutiner för yrkesdansare inom modern konstdans. Dansare från Skånes dansteater kommer under våren att samverka med våra elever i danstvåan i ett koreografiprojekt, och under hösten har våra elever möjlighet att delta på ett hörn i Dansteaterns jubileumsföreställning Project Playground.

Vi tycker att det är viktigt för våra elever att få en inblick i yrkeslivets verklighet och möjligheter för en artist under sin utbildning. Andra aktörer vi samverkat med i olika projekt är bland annat Pipedream Production och Anagram.

Vi samverkar även om olika vidareutbildningar. Vår nämsta samverkanspartner är Högskolan för Scen och Musik i Göteborg (Artisten), som vi har ett regelbundet utbyte med. Våra elever får också en kontinuerligt kontakt genom att delta i samma scenprojekt på Malmö Opera och Helsingborgs Stadsteater. Vi samverkar också med Konsthögskolan i Oslo (KHiO). Andra intressanta vidareutbildningar som vi träffar kontinuerligt är Balettakademien i Göteborg och Musikteaterutbildningen vid Östra Grevie Folkhögskola.

Dansklass på besök på Högskolan för Scen och musik i Göteborg

Musikalklass på besök på Konsthögskolan i Oslo

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image