Samarbetspartners

Under de år som vi drivit skolan har vi utvecklat ett brett nätverk av kontakter inom vår bransch. Våra elever erbjuds kontinuerligt praktikmöjligheter på Skånes mest framträdande scener för underhållning och scenkonst. På Malmö Opera har våra elever deltagit i förställningar som Jesus Christ Superstar, Les Misérables och Miss Saigon. På Nöjesteatern har elever praktiserat i Cats, Pippi Långstrump och Hair. I uppsättning av Hair var det för övrigt skolan som ansvarade för hela det konstnärliga arbetet och roller och ensemble utgjordes helt och hållet av skolans elever. Uppsättningen var en samproduktion mellan skolan och Julius Produktion.

På Malmö Konserthus har vi deltagit i Nallekonserter och musikalkonserter. En annan kulturaktör som vi har ett givande samarbete med är Helsingborgs Stadsteater där man kunnat se våra elever i Nils Holgerssons underbara resa, Pelle Erövraren, Mio min Mio,  Äppelkriget. På Malmö Live har våra elever deltagit i en musikalkonsert. Till hösten kommer våra musikaltvåor att delta i uppsättningen av Kejsarens Nya Kläder på Malmö Stadsteater.

Våra danstvåor har utgjort dansensemble i flera julshower på Glasklart där våra dansare fick utforska tillfället att stifta närmare bekantskap med showdansarnas arbetsmiljö.

En annan återkommande och uppskattad samarbetspartner är Skånes Dansteater som vi har olika typer av utbyte med varje år. Skånes Dansteater är en viktig länk för våra elever för att lära känna arbetsmiljö och rutiner för yrkesdansare inom modern konstdans. Dansare från Skånes dansteater kommer under våren att hösten med våra elever i danstvåan i ett koreografiprojekt.

Vi tycker att det är viktigt för våra elever att få en inblick i yrkeslivets verklighet och möjligheter för en artist under sin utbildning. Andra aktörer vi samverkat med i olika projekt är bland annat Pipedream Production, Anagram och Malmö Live.

Vi samverkar även om olika vidareutbildningar. Vår närmsta samverkanspartner är Högskolan för Scen och Musik i Göteborg (Artisten), som vi har ett regelbundet utbyte med. Våra elever får också en kontinuerligt kontakt genom att delta i samma scenprojekt på Malmö Opera och Helsingborgs Stadsteater. Vi samverkar också med Konsthögskolan i Oslo (KHiO). Andra intressanta vidareutbildningar som vi träffar kontinuerligt är Balettakademien i Göteborg och Musikteaterutbildningen vid Östra Grevie Folkhögskola.

LDMG är med i Föreningen för Sveriges Spetsutbildningar!
Ladda ner broschyren nedan för att läsa mer om vad en spetsutbildning är och se alla spännande spetsutbildningar som finns!

Image

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image