Personal

Skolans personal är vår viktigaste tillgång. Vi har haft förmånen att få arbeta med de flesta i vår kreativa och engagerade personalstyrka under lång tid. Samtliga våra teorilärare och våra lärare i sång, i teater och i dans är behöriga och legitimerade.

Alla våra lärare inom de estetiska ämnena har egna professionella erfarenheter av att stå på scenen. Våra danslärare har egen yrkeserfarenhet som dansare bland annat i danskompani, på kryssningsfartyg och på musikalscenen. Våra sånglärare har själva agerat i operor, musikal och musikteater och även framträtt på konserter i vitt skilda sammanhang. Våra teaterlärare har egna yrkeserfarenheter inom skådespeleri och regi.

Trots att de flesta av oss nu arbetat ganska lång tid tillsammans, finns den höga ambitionen inom vår skola att ständigt utveckla och förbättra vår verksamhet kvar och växer sig allt starkare. Våra lärare känner en stor arbetsgemenskap och tillit till varandra och delar med sig av nya erfarenheter, vilket gör att kollegiet hela tiden utvecklar sina erfarenheter. Vi vill ge eleverna de allra bästa möjligheterna till utveckling oavsett om det gäller svenska, matematik, teater, balett eller sång, och stöttar varandra dagligen i detta arbete.

Titta på elevintervjun nedan: Hur är lärarna på LDMG?

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image