Boende

Om du vill flytta till Lund för att kunna gå på Lunds dans- och musikalgymnasium så hjälper vi dig med att förmedla kontakter till personer som hyr ut rum.

Efter våra första antagningsprov i mars skickar vi ut information om boende till alla sökande som ser ut att komma in på skolan och som har behov av ett boende i närheten för att kunna börja hos oss.

Om du söker någon av våra estetiska spetsutbildningar och om du behöver flytta, har du rätt att utöver studiebidraget även få inackorderingstillägg från CSN.

Observera att eleverna på Estetisk Dans och Estetisk Musik (musikal) inte är berättigade till stöd till boende i form av inackorderingstillägg från CSN, så det är alltså bra om du bor på rimligt pendlingsavstånd från Lund om du vill gå just dessa  utbildningar. För dig som kommer från andra delar av landet är det alltså bättre att söka till våra estetiska spetsutbildningar inom dans eller musikal.

Med tanke på att vi har så många elever som inte bor hemma, så är skolan öppen till 19.00 tre kvällar i veckan. Du kan alltså stanna kvar i skolan och öva, plugga eller bara umgås och kanske laga kvällsmat tillsammans i elevköket. 

Titta på elevintervjun nedan: Hur är det att flytta för att börja på LDMG?

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image