Utbildningar

Drömmer du om en framtida karriär på scenen? Vi tar dina drömmar på allvar!

Vår estetiska spetsutbildning med inriktningen dans är uppbyggt för att ge en så bred träning i olika dansstilar som möjligt. Detta för att möta dagens efterfrågan på dansartister som kan arbeta inom flera olika fält; musikal, danskompani, reklam, musikvideos, film och TV. Under dina tre år hos oss får du framför allt träning i balett, jazz, modern dans och street.

På den estetiska spetsutbildningen med inriktning musikal utbildas du med inriktning på att bli en bred artist som behärskar tre av scenkonstens huvudinriktningar sång, dans och teater. En komplett verktygslåda med uttryck för dig som vill utforska scenens alla möjligheter.

Vi erbjuder även ett antal platser på det vanliga estetiska programmet med inriktning dans, vilket ger förstärkta möjligheter till anpassningar efter mer individuella önskemål om programinnehållet, t.ex om du vill ha fler teorikurser.

Du har även möjligheten att läsa ett vanligt estetiskt program med musikteaterinriktning hos oss med fördjupning i teori- eller teater.

Våra utbildningar ger grundläggande behörighet för högskolestudier. Genom det individuella valet kan du profilera dig med ytterligare dansträning, sång- och teaterträning eller läsa ytterligare teoretiska kurser för att få bredare högskolebehörighet och högre meritpoäng.

Eleverna genomför samma antagningsprov oavsett om de har sökt spets- eller vanligt estetiskt program.

Nyfiken på meritvärde för nationella program? Klicka här för att se resultat för den senaste antagningen i Skåne.


Titta på elevintervjun nedan: LDMGs estetiska utbildningar och högskolebehörighet


Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image