Huvudman

Skolans huvudman är Dans och Musikal i Lund AB som ägs av Ingrid Norrgren och Martin Palmqvist som båda själva arbetar heltid på skolan.

Vi kan inte påstå att vi precis drevs av någon längtan att starta företag, när vi träffades för första gången i november 2003 och tillsammans konstaterade att här i vår södra landsände inte riktigt fanns någon gymnasieutbildning som helt fokuserar på scenkonst och underhållning. Eftersom Ingrid då var ansvarig för ett av Studieförbunden i Lund var vår tanke att vår gymnasieskola skulle drivas i Studieförbundets regi.

Efter något år av förberedelser hade vi slutligen fått våra tillstånd att starta vårt drömgymnasium. Vi hade hittat trevliga och ändamålsenliga lokaler i Folket hus i Lund i samma byggnad som Lunds Stadsteater och hade genom goda kontakter och lite detektivarbete lyckats engagera de bästa lärare vi kunde tänka oss. Sanningens minut närmade sig och det var dags att börja skriva kontrakt.

I det här läget sa Studieförbundets styrelse plötsligt och oväntat "NEJ - Vi ska inte starta någon gymnasieskola". Några mycket sorgsna veckor med helt raserade drömmar följde, men så växte beslutet att försöka starta skolan tillsammans på egen hand.

Så föddes Dans och Musikal i Lund AB. Bolaget har som enda syfte att driva Lunds Dans- och Musikalgymnasium för att ge ambitiösa ungdomar möjlighet att förverkliga sina drömmar om en scenkarriär i Sverige eller internationellt. Vi antog utmaningen att starta en skolan utan andra resurser än de vi själva kunde uppbåda genom att satsa allt vårt engagemang och all vår energi och genom att tömma våra respektive inte alltför vidlyftiga bankkonton.

Nu snart femton är senare är vi mycket stolta över vad vi åstadkommit tillsammans med vår engagerade personal. Skolan har nu startat sitt tionde verksamhetsår och sju kullar av välutbildade studenter har redan hunnit springa ut genom Stadsteaterns huvudentré ut på Kiliansgatan. Skolan har under alla år haft gott om entusiastiska sökande nior. Varje år har skolans verksamhet lämnat ett visst ekonomiskt överskott, som nu sammantaget vuxit till en rejäl ekonomisk buffert. Vi har bland annat kunnat köpa ett hus här i Lund där sju av de elever som flyttat hemifrån för att kunna börja skolan kan bo, utan att vi har behövt låna några pengar till detta. Om du är intresserad av titta närmare på skolans ekonomi kan du ta del av våra bokslut via allabolag.se och via Bolagsverket.

Skolans atmosfär har kommit att bli mycket internationell. Många av våra lärare har fått sin estetiska skolning utomlands och detta ger avtryck på atmosfären i skolan. Det är till exempel vanligt att engelska används som undervisningsspråk på våra danslektioner, vilket ger de elever som vill satsa på en internationell karriär eller utbildning en god förberedelse och inspiration. (Men ingen behöver vara orolig, Alla våra lärare talar och förstår svenska.) Vi har också glädjen att ta emot flera elever inte bara från hela Sverige utan även från våra nordiska grannländer.

Kort sagt; Vår skola är en unik miljö för unika människor - Du har en inbjudan att dela våra drömmar!

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image