Elevreportage

KIRA EJDRÉN - D21
"Jag fick det bästa av båda världar: dans och teori"

Kiras första tanke var att gå ett naturprogram på Katedralskolan.
- Jag har alltid haft mycket lätt för studier men jag brinner för dansen. Eftersom det finns en teoriutbildning på LDMG valde jag den för att utvidga mina möjligheter att plugga vidare på högskola om det är det jag vill efter gymnasiet. Även om jag i nuläget vill satsa på dansen. Jag fick det bästa av båda världar.

Läs resten av reportaget här!

WILLIAM SCHMATZ – M19
”Annorlunda – och fantastiskt”

William tog student i juni 2022 efter att ha gått spetsutbildningen i musikal. Efter att ha skuggat och gått på ett antal öppet hus på olika skolor var valet av musikallinjen på LDMG självklart.
– Jag har alltid älskat att stå på scen. Att kunna gå en utbildning som blandar alla tre viktiga delar – dans, sång och teater – är både otroligt kul och fantastiskt givande. Undervisningen jag får här kunde jag inte hitta någon annanstans.

Läs resten av reportaget här!

ALICE JUHLIN - M22
”En bra blandning av estetiska och teoretiska ämnen"

Alice hade svårt att välja program då hon inte visste om hon skulle gå något mer teoretiskt eller göra något musikaliskt.
- Sedan såg jag att den fanns en teoriinriktning inom både musikal och dans på LDMG. Då skulle jag få bra behörigheter till att plugga vidare, samtidigt som jag skulle kunna få göra det jag tycker är kul på skoltid. Efter jag såg treornas slutproduktion ”Heathers” blev jag fullt övertygad av att jag skulle välja LDMG. 

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image