Donna Johansson

Undervisar i balett, jazz och stepp

Donna är född och uppvuxen i Sussex, England. Hon började dansa på Royal Academy Ballet och ISTD Ballet när hon var tre år och blev biten direkt.
Senare blev det även stepp, disco, jazz och modern dans, vilket innebar dans sex dagar i veckan tills hon var 16 år.
Donna har även gått tre år på Laine Theatre arts i London. Där tog hon "ISTD Associate Teachers Exam" för jazz, balett och stepp.

Därefter har hon jobbat som professionell dansare runt hela jorden i flera år med diverse hotell shows (Japan, Hong Kong, Cypern, Portugal) och på kryssningsfartyg .

1997 träffade hon sin svenske man och flyttade till Sverige. Familjen växte efterhand och idag är Donna mamma till tre barn.

I Sverige har Donna jobbat som dansare i olika projekt (t.ex Sveriges Television, musikvideo för Viktoria Silverstedt) samt som danslärare på privata skolor. Hon drev för övrigt sin egen dansskola i 10 år. Sammantaget har hon 25 års erfarenhet av undervisning i dans.

År 2011 påbörjade Donna sin kompletterande pedagogiska utbildning för svensk lärarexamen, och hon fick sin efterlängtade svenska lärarlegitimation. Donna är också utvecklingsledare för danslärarlaget på LDMG.

Donna koreograferar produktioner på skolan så som Moder Jord, We Will Rock You och Heathers och även utanför skolan med produktioner på Glasklart i Malmö samt för Pipedream Productions (bl.a Shrek och Christmas carol).

donna.j@dansomusikal.se

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image