Elena Franzén

Undervisar i jazz, streetdance och musikalteater 

Elena har sedan ung ålder alltid vetat att dans ska vara en del av hennes liv. Dansen skapade energi och tillfredsställde ett behov som hade saknats i andra uttrycksformer och gav Elena en känsla av tillhörighet. Dansen blev sedan upphovet till att utforska andra områden inom scenkonsten.

Elena har varit verksam som dansledare, yrkesdansare, koreograf, skådespelare, sångare, musikalartist och showkoordinator i Sverige och utomlands i över 25 år. Elena har jobbat med absolut det mesta inom genrerna. Vilken typ av projekt eller form av uppdrag har egentligen aldrig varit särskilt viktigt, utan Elena har istället hoppat på det mesta av ren nyfikenhet. Detta har gett en enorm bredd av erfarenhet och kunskap.

Olika typer av uppdrag som Elena har varit verksam inom är t.ex. TV-produktioner, flertalet musikaler och revyer på många av Sveriges scener, turnéer med danskompanier samt koreograf för en stor variation av produktioner: Eurovision songcontest, West Side Story,  Cabaré, Me and My Girl, Prince of Egypt, Guys and Dolls, Pippi Lungstrump, Klas Klättermus, De' e' det här vi kallar kärlek,  Sverige turné med Freestyle Fanatics , Oktoberfestivalen, Buz Da Breaks, Krogshow på Hasses lada, Bestsellers Veromoda turné i Europa, Minister i Klister, Simsoak, Dr Macdoo i Skandinavien och Malaysia, Carlito, Timbuktu och Damn Sommarturné, Crazy Christmas, The Creative Bubble m.m

Elena började sin resa på Lunds dans och musikalgymnasium 2006 och var med från starten och formade skolan till vad den är idag.
”Det är en utveckling att få inspirera och växa tillsammans med ungdomar. De har en helt annan öppenhet och tar in allt man ger, vågar lyssna till sina drömmar och därför skapa magi.”

elena.f@dansomusikal.se

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image