Elevreportage

AGNES DALHBOM - M20
"En bra blandning med hög nivå på både de estetiska och teoretiska ämnena".

Agnes går första året på spetsutbildningen inom musikal.
- Jag har alltid älskat att sjunga, spela teater och skapa på alla möjliga olika sätt samtidigt som jag tyckt det både varit roligt och viktigt med andra mer “normala” ämnen så därför passar LDMG perfekt för mig.

Vanliga gymnasiegemensamma ämnena och en hel del estetiska ämnen.
- Inom sången har vi körsång där vi sjunger hela klasser tillsammans, sångensemble där vi sjunger i mindre grupper och individuella sånglektioner där man ensam med en lärare jobbar på olika sånger och sångtekniker. Vi har också dans ett antal timmar i veckan (balett och jazz och dansgestaltning där vi lär oss agera samtidigt som vi dansar). Sen läser vi Scenisk Gestaltning där vi lär oss att uttrycka oss på scen och att våga framföra inför en publik. Vi har allt från mindre sångkvällar till större projekt som bl.a. vår praktik i tvåan då vi har ett samarbete med någon teater och slutproduktionen i trean då vi sätter upp en riktig musikal.

Duktiga lärare som jobbar verkligen på varje individs nivå.
- Jag var väldigt orolig innan jag började på skolan hur det skulle bli med dansen då jag aldrig dansat tidigare men lärarna var verkligen jättevälkomnande och fick mig att känna mig bekväm i det och tycka det var riktigt roligt. Jag får lika mycket hjälp i mina svagare ämnen som jag får utmaning i dem jag är lite starkare i. Klassen jag går i är verkligen jättehärlig och alla bidrar verkligen med något eget och speciellt. Tillsammans skapar vi en fantastisk upplevelse på LDMG med mycket skratt, peppanden och feedback till varandra.
- Mitt bästa skolminne hittills är första teaterkvällen vi hade i mitten av första terminen. Då spelade klassen upp scenprator vi jobbat med två och två. Det var en så otroligt mysig och rolig kväll och det kändes verkligen som vi kom varandra närmre som klass.

Ett svårt beslut att flytta men jag är både glad och stolt över det!
- I början var det en väldigt stor omställning, att flytta ifrån det trygga med vänner, familj, husdjur och de vardagliga sakerna som diskmaskin, lagad mat på bordet och någon som tvättar ens kläder. Men efter ett par veckor var jag helt inne i det. Jag hittade snart härliga vänner i skolan och jag hade även lyxen att få flytta in med 5 andra tjejer på skolan i en övervåning på ett hus och tillsammans med alla dessa nya vänner har jag hittills levt mitt bästa liv här i Lund.

Skolan för dig som vill jobba på hög nivå inom sång, dans och teater och lära dig nya saker.
- Det är roliga lektioner, duktiga lärare, härliga elever och en väldigt bra upplevelse på flera olika sätt. Våga sök för det är verkligen värt det!
- Jag vet inte just nu om jag kommer plugga vidare eller inte efter gymnasiet, jag hoppar lite fram och tillbaka. Det jag känner just nu är att om jag skulle plugga vidare skulle jag vilja studera vidare på musikalspåret på något sätt då jag känner att ju mer kunskap man får ju större chans är det att nå sina drömmar.

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image