Elevreportage

HANNA JÖNSSON - D17
"Är man passionerad för dans eller musikal går man inte en enda tråkig dag här".

Hanna går nu i tredje året på spetsutbildningen i dans.  
Hon fick snabbt ett stort intresse för skolan tack vore dansvänner som gick utbildningen. Hon var även och skuggade ett par gånger vilket gjorde att hon fastnade för skolan ännu mer.
​- Spetsutbildning i dans passar mig bra då jag vill bli en utbildad dansare med kunskaper jag aldrig hade kunnat få ifall jag hade valt en annan linje.

En komplett utbildning
– Vi läser alla gemensamma gymnasieämnen vilket är historia, matte, engelska, svenska osv, sen har vi även minst dans en gång om dagen om inte mer. Dans stilen kan variera, den kan vara allt från jazz, balett och street. Sen i tvåan får man göra sina individuella val där man antingen väljer att lägga till dans eller om man vill fördjupa sig i dem teoretiska ämnen. I tvåan har man även ett projekt där man sätter upp en produktion, kan vara allt från en musikal till bara dans. Till sist i trean sätter man upp en egen musikal som slutprojekt.

Fastnade för hur lärarna utbildar sina elever
– De är väldigt pedagogiska. De försöker hjälpa en så gott dom kan och ger oss nya utmaningar för att kunna utvecklas ett steg till. Det tycker jag är väldigt viktigt. Hon trivs väldigt bra i sin klass: 
– Det bästa med klassen är att det finns en sådan bredd på var alla kommer ifrån. Vi har t.o.m. någon från Island, Finland och U.S.A.

Framtiden består av dans  
– Man kan egentligen inte vara helt färdigutbildad när det kommer till dans, det finns alltid något nytt att lära sig eller utveckla. ​
​Hon drömmer också om att kunna jobba med dans på ett eller annat sätt, som koreograf, dansare eller kanske t.o.m. musikalartist?
​- Bara jag får jobba med dans så är jag nöjd.

”Skolan kan verkligen ge dig alla förutsättningar för att utvecklas och ge dig kunskap.” 
– Det roligaste jag har gjort än så länge är nog introshowen alla ettor har första veckan av terminen. Det var ett sådant tryck från all personal och elever och man kände sig genast välkommen. 
​Hanna rekommenderar skolan till elever som verkligen brinner och är passionerad när det kommer till dans och musikal. – En så bra utbildning och lärare som finns här är svårt att hitta.

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image