Elevreportage

KIRA EJDRÉN - D21
"Jag fick det bästa av båda världar : dans och teori"

Kira går i danstrean, estetisk program med teorifördjupning.

Jag valde att göra det jag älskar istället för det samhället säger är ”bäst”.
Kiras första tanke var att gå ett naturprogram på Katedralskolan.
- Jag har alltid haft mycket lätt för studier men jag brinner för dansen. Jag och mina föräldrar satte oss ner och kollade på vad som skulle passa mig bäst.
- Eftersom det finns en teoriutbildning på LDMG valde jag den för att utvidga mina möjligheter att plugga vidare på högskola om det är det jag vill efter gymnasiet. Även om jag i nuläget vill satsa på dansen. Jag fick det bästa av båda världar.

Estetisk dans med teorifördjupning
- Jag läser ”dans teori” linjen. Detta innebär att jag får en grundläggande estetisk utbildning istället för att gå en spetsutbildning. Jag har ännu inte gjort mina individuella val så ännu går jag precis samma linje som mina klasskamrater.

Jag kunde inte varit mer nöjd med skolan. Lärarna, lokalerna och hela auran på skolan är så mysig. Det känns som ett andra hem. Alla elever på skolan tar hand om varandra eftersom skolan är så liten. Skolan jobbar mycket med gemensamhet och inkludering vilket märks i klasserna.

Jag har inte behövt flytta för att gå på skolan eftersom jag bara bor ner för gatan. Jag tycker däremot det är lönt att flytta för att börja på skolan.

Vill satsa på dansen men kan även plugga vidare efter LDMG
- Jag vill jobba med dansen. Men det finns så många olika saker man kan pyssla med! I min vision så flyttar jag utomlands efter gymnasiet. Att jobba på hotell som underhållare hade inte varit dumt. Men om jag skulle ändra mig under gymnasietiden har jag möjlighet att plugga vidare. Då hade jag t.ex kunnat ta ett naturvetenskapligt basår.

Att plugga vidare än något hon tänker göra oavsett sitt karriärval.
- Även om jag utbildar mig vidare till dansare kommer jag även utbilda mig till något annat också som en backup plan. Det är inte garanterat att kroppen håller hela livet.

Bästa valet jag gjort i mitt liv!
Kira bästa minne från skolan hittills är insparksveckan.
- Den veckan kommer jag komma ihåg hela livet. På denna skolan får man uppleva så mycket. Bara faktumet att vi är så nära en ”riktig” scen är fantastiskt!

Skulle Kira rekommendera skolan till andra?
- Absolut! Bästa valet jag gjort i mitt liv!

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image