Elevreportage

LOVISA CARNERT - M19
”Lärorikt och roligt”

Lovisa Carnert  går sitt första år på LDMG. Hon har sjungit sedan hon var liten och även älskat att dansa och spela teater. I fyran fick hon höra om skolan via en kille som gick i nian. När det var hennes tur att välja gymnasium låg LDMGs musikalutbildning på toppen som förstahandsval.
- Jag tycker det är viktigt att ha roligt i gymnasiet och med alla dans-, teater- och sånglektioner jag blir erbjuden här har jag definitivt jätteroligt varje dag.

Alla kunskaper och tekniker som är nödvändiga för våra framtida ambitioner.
- Som musikalare, som vi kallar oss, har vi teaterlektioner, danstekniklektioner, körlektioner (i små grupper och i en stor), men vi får även individuella sånglektioner som fokuserar på våran teknik och hjälper oss som individer att utvecklas inom sång.
- Det är underbart att gå i skolan varje dag med människor som brinner för samma saker som jag gör. Vi blir utbildade i olika danstekniker och andra estetiska ämnen av våra skickliga lärare, men vi får även högskoleförberedande ämnen som förbereder oss om vi ångrar vårat yrkesval senare i livet.

Många scenprojekt på gång
Skolan sätter upp stora produktioner i form av julkonserter, sommarshower och musikaler, men eleverna har även små projekt t. ex att skriva en egen barnteater i ettan.
- Vi får, redan i början av ettan, lära oss hur man sätter upp håret på rätt och hur man klär sig till de olika danslektionerna. Vi får också, i tvåan lära oss hur man sminkar sig på scenen. Inför våra olika projekt har vi något som vi kallar för projektveckor där vi intensivt jobbar med förberedelser och repetitioner. Vi jobbar tillsammans som en klass och projekten för oss närmare.

Duktiga lärare och anpassade lokaler
- Vi får även hjälp av våra välutbildade lärare som ser till den enskilde elevens bästa, då de ser våra potentialer och hjälper oss att utvecklas till de personer vi strävar efter att bli.
- Danslokalerna erbjuder balettstänger och speglar som sträcker sig längs en hel vägg, även högtalare för att spela musik. Våra musikrum innehåller elektriska pianon och vissa innehåller även gitarrer. Noter till alla möjliga musikaler finns på plats i musikförrådet.

Roliga och lärorika år framför sig
Efter gymnasiet är Lovisa plan att söka till Arts. Ed i London för att utbilda sig vidare till musikalartist.
- Men nu är det så att jag bara går i ettan och jag har fortfarande två spännande år framför mig och jag vet att de kommer bli precis lika fantastiska som de första, om inte bättre.

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image