Elevreportage

MAJA MALMHAV – M21
”En perfekt blandning av estetiska och teoretiska ämnen"

Maja går treje året på LDMG, spetsinriktning musikal.

Musiken har alltid varit en stor del av hennes liv och är något hon brinner för.
- Jag sökte en skola som fördjupade sig i det estetiska, gav mig högskolebehörighet och hade en familjär miljö. LDMG har lyckats pricka in allt detta och därför blev skolan ett självklart val för mig.

Skoldagarna är en perfekt blandning av estetiska ämnen och teoretiska enligt Maja.
- Varje dag har man minst en estetisk lektion, det kan vara exempelvis individuell sång, balett eller varför inte en teaterlektion. För mig var det viktigt att inte behöva ha teoretiska lektioner hela dagarna, utan att få den där blandningen.

Väldigt motiverade lärare och fin gemenskap.
De vill att eleverna vi ska få en så pass bra utveckling som möjligt under tre år.
- De lägger ner tid på varje elev, och det gör att man känner sig sedd och att tiden man själv lägger ner på sitt arbete ger utveckling. Eftersom man jobbar så nära alla i klassen och alla som är där brinner för det estetiska, får man en fin gemenskap och man får vara den man är.

Att flytta är en stor och positiv förändring.
Maja fick boende i skolans villa, ett hus där man bor 7 personer ihop första året.
- I början var det såklart en utmaning om hur man skulle ta hand om sig själv, men ganska snart får man in rutiner och träffar nya vänner som också flyttat till Lund för att börja LDMG!

Ser framemot alla produktioner.
Att få stå på scen och få göra det man älskar ofta gör en lycklig och LDMG ger denna möjlighet till Maja.
- I ettan har vi haft både teaterkväll, julkonsert och andra projekt som man gör med sina ensemble grupper. Därför ser jag fram emot sommarshower, andra konserter och slutproduktionen!

Möjlighet att göra det som hen allra helst vill efter LDMG!
- Om jag vill plugga vidare så kan jag göra det, samtidigt har jag fått med mig så pass mycket inom det estetiska att jag kan satsa på en musikalkarriär om det fortfarande är min dröm när jag tar studenten.

En trygg miljö för att utvecklas och lyckas inom dans eller musikal.
- Skolan ger dig en stor erfarenhet av hur det är i det riktiga arbetslivet inom det estetiska, men också en förberedelse för det teoretiska. Eftersom skolan är så pass liten, blir det väldigt familjärt vilket också ger en trygghet i att våga utvecklas.
- Du ska välja skolan om du brinner för sång, dans och teater. Om du känner att du vill ha en perfekt blandning av teori och estetiska ämnen. Och framförallt om du vill ha kul medan du pluggar!

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image