Elevreportage

ROSANNA MANIERI – M23, Spetsutbildning musikal
”Jag valde musikallinjen trots dansdrömmar"

Rosanna går i ettan på LDMG på spetsutbildningen med musikalinriktning. 

Drömutbildning nära Malmö

- Jag valde LDMG eftersom skolan har min drömutbildning. Jag har alltid varit intresserad av dans, sång och teater så att välja LDMG var inte ett svårt val. Jag pendlar från Malmö och jag tycker att det funkar superbra.

Utveckling i både teoretisk och estetisk ämnen på hög nivå
- Under dessa tre åren läser man inte bara estetiska ämnen, utan även en hög kvalitets teoretisk utbildning som är högskoleförberedande. Våra prov i de estetiska och teoretiska ämnena fungerar väldigt annorlunda, men båda utförs på ett väldigt professionellt sätt.
- Lärarna är extremt väl utbildade och professionella. Dem ger oss en möjlighet att utvecklas i både dem estetiska och teoretiska ämnena på en hög nivå under de tre åren man går här.

Hög trivsel faktor!
- Våra lokaler på skolan är väldigt funktionella och fungerar toppen. Jag trivs superbra i klassen och känner mig väldigt trygg med att våga utvecklas i alla ämnen. Jag tycker vi har en väldigt fin gemenskap, med tanke på att vi alla har samma intressen.
- Att delta i koreografitävlingen har hittills varit det roligast för min del. Det var en fantastisk upplevelse och en väldigt rolig sak att vara en del av.

Valde musikallinjen trots dansdrömmar
 - Mitt drömjobb just nu är att bli professionell dansare. Även om jag inte går danslinjen så är dansen min starkaste sida. Jag valde musikal över dans eftersom det är bredare! Jag får fortfarande dansen, men även teater och sång. 
-
Det finns extremt många karriärmöjligheter man kan plugga vidare på efter LDMG, i både teoretiskt och estetiskt spår. Som det ser ut nu kommer jag att
plugga vidare i dansspåret efter LDMG.

 - Jag skulle rekommendera LDMG till dig som menar allvar och vill satsa på utbildningarna de erbjuder. Allt från lärarna till eleverna till lokalerna är verkligen helt fantastiska. Och att få göra det jag älskar på skoltid är verkligen en dröm.

 

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image