Elevreportage

STINA AXELSSON - D20
"En skola fylld av kreativitet, talanger och kärlek".

Stina Axelsson gick ut från spetsutbildningen i dans i juni 2023.
Dans har alltid varit Stinas stora passion och sökande efter dansskolor började tidigt.
- När jag skuggade ett par elever på LDMG fick jag en bra inblick av hur det kunde se ut och jag beslutade mig ganska direkt att det var dit jag ville.
- Programmet passar mig eftersom jag älskar att stå på scen och drömmer om att få jobba som dansare på världens alla olika scener, även med musikaler. Dans sprider fantastisk glädje och den glädjen vill jag sprida till alla andra.

Varje dag möts man av nya utmaningar och nya kunskaper.
Utöver de teoretiska lektionerna är danslektioner på schemat många: balett, street, jazzrepertoar, jazzteknik, modern teknik, modern gestaltning.
- I tvåan får vi välja till det vi vill fördjupa oss i, det kan antingen vara teoretiska ämnen eller praktiska dansklasser, som tåspets eller stepp. Varje år får vi även öva våra scenkunskaper.

- Jag uppskattar mycket att alla i klassen har i stort sett samma intressen, vilket gör att lärarna kan anpassa utbildning på ett sätt som alla är nöjda med. Vi kan ibland arbeta kreativt även i teoretiska ämnen som då blir intressantare. Skolan är väldigt familjär och för mig blev det en trygg känsla.
- Koreografitävlingen 2020 är ett utav mina bästa minnen. Jag lärde mig mycket under både träningsperioden och själva tävlingen. Detta år, spelade in våra bidrag som sedan lades ihop till en film. Resultatet blev otroligt bra och det var så intressant att se på allas verk.

Det var rätt beslut att flytta
- Att flytta från lilla Strömstad  var ett rätt så läskigt steg men jag är så tacksam för hur bra jag trivs i Lund. När man bo själv måste ta hand om sig själv och sitt boende samtidigt som man har läxor att bocka av. Men tid finns det gott om och det finns alltid någon tid för fritid och kompisar. Särskilt om man har kompisar som även de flyttat, för då kan man bland annat laga mat tillsammans och göra allt det där som kan bli mycket eller jobbigt tillsammans.

Svårt att inte trivas här!
Man lär sig så mycket och utvecklar kunskaper som man inte skulle få någon annan stans.
- Oavsett dina tidigare kunskaper blir du sedd och får den feedback du behöver för nå högre nivåer, eftersom lärarna är väldigt pedagogiska.
- Sedan finns det en så stark gemenskap bland eleverna, som inte går att missa: jag trivs bättre än vad jag någonsin trott.

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image