Elevreportage

ALICE JUHLIN – M22, Estetisk musikal med teorifördjupning
”En bra blandning av praktiska och teoretiska ämnen"

Alice går andra året i estetisk musikal med teorifördjupning.

Behövde inte välja mellan ett teoretiskt och ett musikaliskt program!
Det var svårt att välja program för Alice då hon inte visste om hon skulle gå något mer teoretiskt eller göra något musikaliskt.
- Jag har alltid haft lätt för skolan och skulle antagligen komma in på de flesta teoretiska program. Dessutom skulle de allra flesta jag kände välja natur, ekonomi eller samhälle. Men jag har alltid älskat att dansa och sjunga och har hållit på med musikal sedan flera år tillbaka. Det var det som jag alltid tyckt var kul.
- Sedan såg jag att den fanns en teoriinriktning inom både musikal och dans och det lät lovande, för då skulle jag få bra behörigheter till att plugga vidare, samtidigt som jag skulle kunna få göra det jag tycker är kul på skoltid. Efter jag såg treornas slutproduktion ”Heathers” blev jag fullt övertygad av att jag skulle välja LDMG. 

En väldigt bra blandning av lektioner på schemat
Just nu har Alice fyra danslektioner i veckan, fyra sånglektioner och en teaterlektion. Detta kombinerat med två idrottslektioner blir rätt så mycket tid som inte är stillasittande i ett klassrum.
- Det kan vara tröttande att endast sitta i ett klassrum i en hel dag, men det gör vi inte eftersom vi har många praktiska lektioner. Teorilektionerna är också viktiga, jag känner att jag kan lägga bra fokus på dem, de praktiska ämnena tar inte allt för mycket av min tid så jag inte har tid kvar åt teorin.

Utbildningen anpassas mycket efter nivån som eleverna känner att de vill ha
- Lärarna är väldigt engagerade för att det ska gå bra för varje elev på skolan. De är bra på att se alla och ta utbildningen i varje elevs takt.
- Vi är sällan helklass och är uppdelade i olika grupper. Det gör det enklare för lärarna att kunna ge mer fokus åt varje enskild elev. Man kan också välja att gå i en svårare eller enklare grupp på både matten och jazzen. Det är bra, för man kan kan ta det i sin egen takt och få utbildningen anpassat efter den nivå man själv känner att man vill ha. 

En kul och intensiv introvecka!
Alices bästa minne under utbildningen hittills är introveckan, den första veckan i skolan.
-
Vi ettor fick förbereda en introshow som skulle visas upp inför årskurs 2 och 3, samt lärarna. Alla var med i två nummer var. Det var väldigt kul och intensivt, eftersom vi bara hade en vecka på oss att förbereda showen. Man lärde känna varandra väldigt snabbt av att jobba med varandra på det sättet. Dessutom blandade de dans och musikal klasserna i två nummer, vilket gjorde att man lärde känna många från sin parallellklass också.

En bra utbildning som kan ta dig långt efter gymnasiet
Alice vet inte alls i nuläget vad hon vill göra efter studenten och tycker därför att det är väldigt bra att ha mycket behörighet, så man kan studera vidare.
- Med teoriinriktningen får jag det och kan därför ta många olika vägar efter gymnasiet. 
För henne är LDMG skolan för dig som vill ha en bra blandning av praktiska och teoretiska ämnen. 
-
Lärarna är superduktiga på det de lär ut och det är kul att träffa många med samma intressen som sig själv. Dessutom får man en bra utbildning som kan ta dig långt efter gymnasiet, lika mycket som dansare eller inom musikal som inom teoretiska ämnen!

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image