Fredrik Östrand

Undervisar i naturkunskap

Fredrik kommer ursprungligen från Trollhättan, men har bott i Lund sedan han började studera vid Lunds universitet. Efter studier i biologi har han hunnit med att forska en del och har doktorerat i ekologi med inriktning på doftämnen (feromoner) hos insekter.

Fredrik är behörig att undervisa i biologi och naturkunskap och har bland annat arbetat som gymnasielärare i Eslöv och Trollhättan. Han har undervisat på en rad olika program, med såväl teoretisk som praktisk inriktning.I klassrummet är han mån om att skapa en avslappnad atmosfär, där ingen fråga är för ointressant eller obetydlig. Han är mån om att eleverna skall trivas och känna sig motiverade.

Fredrik vistas gärna i naturen, där han promenerar, plockar svamp, studerar fåglar eller fångar insekter. Insekter är nog det största intresset och han brukar undervisa på universitetets sommarkurs i faunistik. Där lär han, tillsammans med andra lärare, ut hur man känner igen fåglar och insekter. Förutom naturen är han intresserad av film, fotografering, arkitektur och mat... Fredrik bor i Lund med frun Eva och sonen Sixten.

fredrik.o@dansomusikal.se

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image