Helena Widell

Undervisar i sång, musikteori och scenisk karaktärsarbete

“Att sjunga vackert kan många, men för att beröra någon måste du själv tro på det du sjunger! Inom musikalgenren måste du som sångare kunna använda din röst på många olika sätt utan att för den skull förlora din egen personliga identitet och det som gör att just du är du."

Helena älskar att jobba med unga människors röster och se den utveckling de kan göra då de bestämmer sig för att kämpa och jobba hårt för att uppnå sin dröm att stå på scen som musikalartist.

Helena är utbildad sångpedagog i klassisk sång vid musikhögskolan i Malmö 1995-2000.

Mellan åren 2000-2007 arbetade hon som sångpedagog på C4 gymnasiet i Kristianstad. På Lunds Dans&Musikalgymnasium har hon varit anställd sedan 2007.

Hon håller igång sitt eget sjungande och har de senaste åren framträtt med ett program som kallas för “mustiga musikaler”, tillsammans med Jeanette Krantz Adner (som också undervisar på LDMG) och pianisten Annika Bjelk.

2018 var hon med i ensemblen i “Sound of Music” på Nöjesteatern i Malmö och år år 2000 var hon anställd i kören på Malmö Opera

Som pedagog vill Helena få tillgång till så många olika redskap som möjligt för att kunna nå alla elever på bästa sätt. Under åren har hon därför gått flera vidareutbildningar i sång, bl.a i Complete Vocal technique vid Complete Vocal Institute i Köpenhamn och i Estill vid Musikhögskolan i Malmö.

Helena är arbetslagsledare för sånglärarna på LDMG.

helena.w@dansomusikal.se

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image