Linda Nihlén

Undervisar i Modern och nutida dans, Jazz, Contemporary, Theatrical jazz och skolans produktioner.

Född och uppvuxen i Lund, började Linda som liten att dansa balett och jazz på Wettergrens och fortsatte sedan med en mängd olika stilar på Crazy Feet, Moderna dansstudion och Malmö Dansakademi.  

Linda har två års dansarutbildning från Gotlands Dansutbildning (numera Balettakademiens dansutbildning modern/nutida)en högskoleexamen i danspedagogik från Karlstads Universitet samt en ämneslärarexamen i dans från Malmö Universitet. Hon har även deltagit i flera workshops med både svenska och utländska pedagoger.  

Linda driver ett företag genom vilket hon uppträder med dans, nycirkus och eldkonst runt om i Sverige. Hon har bland annat uppträtt på Eldfesten i Kungsträdgården, Liseberg, Urkultfestivalen, Ingesunds musikhögskolas jubileumskonsert för Hans Majestät Konungen och turnerat med modevisningskonceptet Variety Fashion Show. Linda har också undervisat en del i hobbyverksamhet och på gymnasieskola.  

Det fina med att undervisa just dans, tycker Linda, är att det är en kunskap som både ges och fås samtidigt. Varje elev kommer med sin unika kompetens och sina unika förutsättningar. Hennes jobb är att ge eleverna verktyg för att utvecklas och på vägen utvecklas hon också.     

Linda är för övrigt utbildad journalist och älskar kaffe och styrketräning. 

 linda.n@dansomusikal.se

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image