Linda Nihlén

Lärarassistent i modern och nutida dans, jazz, Contemporary och Theatrical jazz.

Född och uppvuxen i Lund, Linda började som liten att dansa balett och jazz på Wettergrens och fortsatte sedan med en mängd olika stilar på Crazy Feet och Malmö Dansakademi.  

Linda har två års dansarutbildning från Gotlands Dansutbildning (numera Balettakademiens dansutbildning modern/nutida) och en högskoleexamen i danspedagogik från Karlstads Universitet. Hon har även deltagit i flera workshops med både svenska och utländska pedagoger.  

Linda driver ett företag genom vilket hon uppträder med dans, nycirkus och eldkonster runt om i Sverige. Hon har bland annat uppträtt på Eldfesten i Kungsträdgården, Liseberg, Urkultsfestivalen, Ingesunds musikhögskolas jubileumskonsert för Hans Majestät Konungen och turnerat med modevisningskoncenter Variety Fashion Show. Linda har också undervisat en del i hobbyverksamhet och på gymnasieskola.  

Det fina med att undervisa just dans, tycker Linda, är att det är en kunskap som både ges och fås samtidigt. Varje elev kommer med sin unika kompetens och sina unika förutsättningar. Hennes jobb är att ge eleverna verktyg för att utvecklas och på vägen utvecklas hon också.     

Linda är för övrigt utbildad journalist och älskar kaffe. 

 linda.n@dansomusikal.se

"The feeling of togetherness". Koreografi av Linda Nihlén och Donna Johansson. Koreografiassistenter: Oliwer Nilsson och Matilda Nilblom

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image