Martin Palmqvist

Konstnärlig ledare, undervisar i bl.a Balett och Jazz 

"Jag heter Martin Palmqvist. Jag är en positiv och ibland lite galen person som har sysslat med sång, dans och teater så länge jag kan minnas och har arbetat inom dessa ämnen i 15 år. Jag är en mångsysslare och har alltid många järn i elden. När jag var 17 år startade jag en danskola i en liten by utanför Lund och har sedan dess brunnit för att undervisa och förmedla mina kunskaper till nya förmågor. Zwing it är idag en ledande dansskola med över 500 elever. 

När jag var 20 år fick jag jobb som musikalartist i Malmö och arbetade sedan som artist i 6 år i olika produktioner runt om i Skåne. Parallellt med detta arbetade jag som danslärare på Polhemskolan i Lund samt undervisade på Zwing it. Jag hann också med att sätta upp en del egna föreställningar och koreograferade till andra. Jag blev även ordförande i Aktiv Ungdom Skåne (en organisation som samlar ungdomsverksamhet och framför allt dans) och har ansvarat för våra 6000 medlemmar sedan dess. 

Det var under den här perioden som mina planer att starta en yrkesutbildning började ta form. Jag kände att för att genomföra mina planer behövde jag först förkovra mig själv ytterligare. Jag flyttade till London och studerade vid The Urdang Academy där jag efter tre år tog mitt National Diploma in Musical Theatre and Dance. Under denna period var jag även involverad i en del uppsättningar i London, anordnade utbildningar för blivande danslärare samt producerade tre uppsättningar här hemma i Sverige. När min utbildning var klar flyttade jag hem igen, träffade Ingrid och började med förarbetet för det som idag är Lunds dans- och musikalgymnasium. Detta blir nog den mest spännande perioden i mitt liv! "

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image