Martin Palmqvist

Konstnärlig ledare, undervisar i bl.a Balett och Sceniskt Karaktärsarbete

"Jag heter Martin Palmqvist och är en positiv person med många olika intressen. Jag har sysslat med sång, dans och teater så länge jag kan minnas och har arbetat inom dessa ämnen i över 30 år. Jag är en mångsysslare och har alltid många järn i elden. När jag var 17 år startade jag en dansskola i en liten by utanför Lund och har sedan dess brunnit för att undervisa och förmedla mina kunskaper till nya förmågor. Zwing it är idag en ledande dansskola med över 500 elever.

När jag var 20 år fick jag jobb som musikalartist i Malmö och arbetade sedan som artist i 6 år i olika produktioner runt om i Skåne. Parallellt med detta arbetade jag som danslärare på Polhemskolan i Lund samt undervisade på Zwing it. Jag hann också med att sätta upp en del egna föreställningar och koreograferade till andra. Jag var även förbundsordförande i Aktiv Ungdom som arrangerar fritidsaktiviteter för 20 000 barn och unga i hela landet.

Det var under den här perioden i mitt liv som mina planer på att starta en gymnasieskola för de som verkligen vill utvecklas så långt som möjligt inom dans och musikal började ta form. Jag kände att för att genomföra mina planer behövde jag först förkovra mig själv ytterligare. Jag flyttade till London och studerade vid The Urdang Academy där jag efter tre år tog mitt National Diploma in Musical Theatre and Dance. Under denna period var jag även involverad i en del uppsättningar i London, anordnade utbildningar för blivande danslärare samt producerade tre uppsättningar här hemma i Sverige. När min utbildning var klar flyttade jag hem igen, träffade Ingrid och började med förarbetet för det som idag är Lunds dans- och musikalgymnasium. Jag arbetade samtidigt som danslärare på gymnasieskolor i regionen, och medverkade i musikaler i Malmö.

Idag leder jag det konstnärliga arbetet på skolan samt ansvarar för och producerar skolans produktioner. Att undervisa är något jag fortfarande brinner för. Jag har därför fortfarande kvar en del undervisning på skolan. Utanför dans- och musikalvärlden driver jag en dykskola i Malmö tillsammans med två andra dykinstruktörer.”

martin@dansomusikal.se

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image