Mikael Paulsson

Undervisar i historia och svenska  

Mikael är löjligt förtjust i sina ämnen och kan prata i timmar om allitterationer, kasusböjningar och slaget vid Stalingrad. Men det finns en sak som får Mikael att tappa fokus. Fotbollslaget Aston Villa i synnerhet och fotboll i allmänhet. Till vardags tränar Mikael Lunds BK:s pojkar 03.

I övrigt har Micke utforskat det mesta idrottsvärlden har att erbjuda: snowboard, basket, friidrott, fotboll och innebandy. Han tycker mycket om att idrotta och säger själv att det är högst troligt att han är den mest sportintresserade läraren på skolan. Det viktigaste har han dock kvar: dans- och sånglektioner.

Vägen till Lund har slingrat sig fram: från uppväxten i Södertälje, via tonårstiden i  Nora, till studieorterna Örebro, Dijon och Nice. Men efter tio år i lärdomsstaden har han bestämt sig – det är här han vill bo och arbeta.

Det är också vid Lunds universitet som Micke genomgått större delen av sin utbildning: svenska, historia och filosofi. Påbyggnadskursen i pedagogik studerade han vid högskolan i Kristianstad. "Som lärare på Dans- och musikalgymnasiet vill jag ge eleverna en trygghet i sitt språk så att de kan skapa, utan att känna sig hämmade", säger han. Utöver sina tjänster som lärare i Osby, Helsingborg och Kävlinge har Micke varit pappaledig, jobbat som sushikock och åkt världens snabbaste berg-och-dalbana i Los Angeles.

Mikael bor i Lund med sin fru Annika och barnen Liam, Alva och Theo.

mikael.p@dansomusikal.se

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image