Siân Playsted

Undervisar i klassisk balett och jazz.

Siân är från Wales och kom till Sverige 1994. Hon har nio års utbildning i dans och musik från The Royal Academy of Dancing och The British Ballet Org. Siân landsteg i Sverige som lead dancer och danskapten på världens hav med olika kryssningsfartyg. 

Siân debuterade på Nöjesteaterns scen i Malmö med My Fair Lady. Hon fortsatte med bl.a Vita Hästen, Cabaret, I Hetaste Laget, Me and My Girl Victor/Victoria. På Malmö Opera och Musikteater har hon synts bl a i Nine och La Traviata. Hon har även varit med i Grease där hon spelade Cha Cha mot Måns Zelmerlöv.

Som danspedagog har Siân undervisat på Svenska Balettskolan i Malmö innan hon började på Lunds dans- och musikalgymnasium 2007. Hon har nu undervisat i 24 år.

Siân har även arbetat som professionell koreograf under de senaste 20 åren. Hon har satt sin prägel på bl a shownummer på Wallmans Salonger i Köpenhamn samt i en rad produktioner som Annie, Legally Blonde, West Side Story, Pippi, Pang i Bygget, Sugar och The Sound of Music. Två gånger har hon belönats med Guldmasken för bästa koreografi: för Cats 2008 och för High School Musical 2009. Spamalot har varit uppsatt i Oslo, Stockholm, Malmö och Köpenhamn. 2017 fick The Book of Mormon Det svenska humorpriset 2017 med bl.a motivering "perfekt koreografi". Siân var dessutom en del av det kreativa teamet som förvandlat filmen Sällskapsresan till en musikal. Senast har hon koreograferat En Värsting Till Syster i Stockholm, Magnus Ugglas show, Grease, Mitt om Natten och Eva Rydbergs sista produktion Två Man Om En Änka.

Under sin karriär har hon samarbetat med bl.a David Lindgren, Oskar Zia, Elisa Lindström, Per Andersson, Linus Wahlgren, Eva Rydberg, Thomas  Järvheden, Sven Mellander, Måns Zelmerlöv, Anton Hagman, Anders Jansson och Johan Glans.

Till sin digra meritlista kan Siân även lägga till en svensk lärarexamen.

sian.p@dansomusikal.se

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 - 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image