Fler elevreportage

LOVISA CARNERT – M19
”Lärorikt och roligt”

Lovisa Carnert  går sitt första år på LDMG. Hon har sjungit sedan hon var liten och även älskat att dansa och spela teater. I fyran fick hon höra om skolan via en kille som gick i nian. När det var hennes tur att välja gymnasium låg LDMGs musikalutbildning på toppen som förstahandsval.
– Jag tycker det är viktigt att ha roligt i gymnasiet och med alla dans-, teater- och sånglektioner jag blir erbjuden här har jag definitivt jätteroligt varje dag.

Läs resten av reportaget här!

NADER NAMAZI – f.d D15
”Träning, utveckling och högskoleförberedande”

Nader Namazi gick tredje året på LDMG, där han pluggade estetisk spetsutbildning inom dans när han skrev detta reportage. Han valde Lunds dans- och musikalgymnasium och just det programmet för att han ville ha en karriär inom dans. Skolan erbjuder ju träningen och utvecklingen men ger fortfarande en högskoleförberedande utbildning. 
– Så om jag skadar mig själv eller skaffar ett annat intresse i framtiden, har jag fortfarande basen.

Läs resten av reportaget här!

SOFIE MYRTENSTAM – f.d M15 
”Här får man både showa på scen och högskolebehörighet”

Sofie gick tredje året på estetisk spetsutbildning inom musikal när hon skrev detta reportage.
– Jag valde utbildningen för att jag inte ville välja mellan dans, musik och teater, här kan jag kombinera alla tre delar. Drömmen är att bli en yrkesverksam musikalartist men det närmaste målet är att efter studenten läsa vidare inom musikal på en folkhögskola eller en yrkesutbildning.

Läs resten av reportaget här!

Adress Kiliansgatan 13, 223 50 Lund
Telefon 046 – 240 05 05
E-post info@dansomusikal.se

Image